2612 (1).jpg
3.png

Айk Вейшторт: «Незабаром шефам без харизми на цьому ринку не буде чого робити. Готуйтесь!»

Айk Вейшторт відомий своєю майстерністю комбінувати техніки експериментальної кухні з класичними смаками, знайомими з дитинства. Якщо раніше шанувальники шефа могли зустрітись з ним лише на гастрономічних заходах, наразі на них чекає добра новина.

Айк Вейшторт — шеф-кухар 5* зіркових готелів Fairmont Grand Hotel Kyiv, Riviera House Hotel та KAMA Restaurant, уже знайомиться з українським ринком, проводить гастровечері, тішить смаками гостей та ділиться знаннями з шеф-кухарями.

Автор: Ніна Полякова





— Айк, як би ви описали свій стиль приготування страв?

— Мій стиль — це сучасна базова їжа, в її основі класичні смаки, знайомі нам із дитинства. До того ж я використовую нові техніки приготування, які отримав із подорожей та здобуття досвіду в різних світових ресторанах.


— Як ви до нього прийшли?

— Це шлях, який ніколи не закінчується. І на кожному етапі — це нові комбінації, які я реалізовую у своїх стравах. Головне правило — це поєднання смакового і візуального балансу. Смачна їжа завжди має бути естетичною.

Джерело натхнення для мене — це зворотний зв’язок моїх гостей, їхні історії й те, як вони розуміють мої страви, як відчувають їхній смак. Це стимулює мене на нові експерименти. Я б назвав це спілкування на емоційному рівні.



— Кого ви вважаєте своїм наставником?