2612 (1).jpg
3.png

Анна Кукоба-Бенюк: «У Полтаві - колисці українських традицій, складно знайти пристойний борщ!»

У багатьох українців Полтавщина асоціюється з традиційною національною кухнею, деякі ресторатори та шефи, перечитуючи "Енеїду", мріють відтворити всі страви, якими ласував Еней, а якщо піти далі, то можна згадати «Вечори на хуторі близ Диканьки» і поговорити про смачні вареники. Мешканцям Полтавщини дістався чудовий спадок гастрономічних брендів та відомих земляків, чиї твори — практично готовий фундамент для ресторанних концепцій. Тож, про те, чим живе ресторанний ринок Полтави, як він розвивається і які перспективи на нього чекають, Restorator.ua дізнавався у Анни Кукоби-Бенюк, гастроблогера та засновниці групи «Ресторани Полтави».



— Чому ви почали займатися саме ресторанною тематикою?


— Групу «Ресторани Полтави» я створила 4 роки тому для обміну думками серед полтавців та гостей міста, щоб покращити рівень обслуговування та якість страв. Я прагну до того, щоб вислів «сервіс по-полтавськи», нарешті, отримав позитивне забарвлення!


Зараз наша група нараховує більше, аніж 10 000 учасників. Відверто кажучи, я не очікувала такого успіху! Група «Ресторани Полтави» не орієнтована на фінансовий заробіток, це моє дорого вартісне хобі.


У нашій команді адмінів є професійний сомельє з великим досвідом роботи за кордоном, 2 відомих полтавських журналістів та світська левиця, яка має дві вищі освіти. А от особисто мене в Полтаві добре знають, хоча моя діяльність із ресторанним бізнесом ніяк не пов’язана. Моя зацікавленість у розвитку групи одна — додати полтавським закладам харчування туристичної привабливості.



— За чотири роки існування проєкту, що змінилось на ресторанному ринк