2612 (1).jpg
3.png

Борщ увійшов у ТОП-20 кращих супів за версією CNN

Українська страва посіла там третє місце.


CNN Travel оголосили список із 20 найкращих супів світу, у який увійшов український борщ. У матеріалі наголосили, що борщ відносять до російської кухні, але це твердження можна оскаржити. Принаймні українські шеф-кухарі проводять кампанію, аби український борщ внесли до списку ЮНЕСКО.


Також до списку CNN Travel увійшов відомий нам суп-харчо із Грузії. Але ми певні, дуже багато назв та рецептів будуть для вас відкриттям.


У своєму матеріалі CNN Travel згадали цитату Джанет Кларксон із книги "Суп: глобальна історія":


Суп - один із найдавніших та найуніверсальніших продуктів харчування у світі. У кожній культурі є якийсь суп. Він має дуже давнє коріння.

Як пише Джанет, прадавні люди варили все, від панцирю черепахи до паростків бамбуку, та виготовляли металеві горщики для супів, починаючи з бронзового століття. Процес варіння дав змогу людям їсти тверді зерна, додаючи до супу трави та інші інгредієнти для харчових або лікувальних цілей.


За словами письменниці, кожного разу, коли ти ставиш на стіл тарілку супу для свого друга, ти насправді продовжуєш вікову традицію. Це не просто частування їжею — а й ще і розділення ліків один з одним. Адже в кожній країні світу певні супи розглядалися як загальнозміцнюючі.


Вивчаючи історію та рецептуру супів, ви можете відкрити простір дивовижного кулінарного різноманіття у світі, і цікавих фактів, про те, як облаштовували своє життя народи із різних куточків планети.


Прочитайте Топ-20 найвизначніших супів у світі, за версією CNN. Ви точно знайдете щось нове та цікаве для себе:



  1. Банга (Banga), Нагерія.


Жирність та смак цьому супу надають фрукти з олійної пальми. До його складу також входить свіжий сом, яловичина та сушені морепродукти. Він настільки популярний в Нігерії, що пакети готової суміші спецій для його приготування продаються в магазинах. Більшість сумішей включають африканський мускатний горіх, насіння рицини, листя оріми, янси та белетете.