234 (2).jpg

Вихід ресторанів в Зелену зону: робоча зустріч в Управлінні Держпродспоживслужби

Ресторанний світ виходить із карантинних обмежнь і потребує підтримки від державних інстанцій.


14 червня відбулася зустріч рестораторів Києва із керівником Головного Управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олегом Рубаном.


Від Української ресторанної асоціації у зустрічі взяли участь Президент УРА Сергій Трахачов та голова юридичного комітету Євген Комаров.


Основною темою зустрічі став перехід країни і Києва у зелену зону.


Зі свого боку Держпродспоживслужба обіцяє мінімально втручатися перевірками в поточну діяльність ресторанної галузі, яка дуже постраждала і потребує підтримки для відтворення.


Також на зустрічі ініційовано низку питань до МОЗ із приводу пом'якшення обмежувальних заходів для підприємств громадського харчування (адже Зелена зона все одно передбачає певні правила роботи). Торкнулися і питання вакцинації й тестів: персонал багатьох закладів громадського харчування потребує вакцинаціїї і потрібна допомога та розуміння з боку держави для найскорішого вакционування робітників суспільно важливої галузі. Також мова йшла про тестування гостей під час проведення масових заходів.


Коментуючи результати зустрічі, Сергій Трахачов сказав, що під час обговорення виникло ще кілька цікавих ідей та пропозицій: «Але говорити про них іще зарано».


Ми будемо тримати вас у курсі результатів переговорів та співпраці.