2612 (1).jpg
3.png

Рецепти пісних страв від українських шеф-кухарів

15 березня в Україні починається Великий Піст. Ми зібрали для вас рецепти пісних страв від українських шеф-кухарів, аби надихнути вас під час вашої роботи над пісним меню.



Віктор Тимчишин, шеф-кухар ресторану Guramma Italiana


Авокадо гриль

Інгредієнти Вага, г

Авокадо..................................1 шт.

Оливкова олія.........................10

Сіль............................................1

Соус унагі.................................30

Тофу...........................................15

Кінза, листя...............................2

Для соусу чимічурі:

Перець чили.......................... 2

Петрушка................................5

Часник.....................................6

Сік лимону..............................2

Оливкова олія......................15

Сіль «Малдон».......................1


Спосіб приготування

Авокадо розрізати на кілька частин, змастити оливковою олією и обсмажити на вугіллі зі всіх боків. Перед подачею полити соусом унагі. Нарізати тофу кубиками.

Соус. Нарізати дрібними кубіками перець чилі та часник, додати рублену зелень та заправити оливковою олією та соком лимону.

Подача. На тарілку викласти авокадо, полити соусом чимічурі та соусом териякі або унагі. Зверху викласти на авокадо тофу та гілочку кінзи.




Алекс Якутов, шеф-кухар та співвласник ресторану «Публіцист»

Копчена броколі із соусом табаджан


Ингредиенты Вес, г

Броколі.....................130

Томати......................50