2612 (1).jpg
3.png

Юлія Чеснокова про світові ресторанні тренди й можливості індустрії у 2021 році

7 липня у ресторані Queen Kiev відбувся #УРА_сніданок – перший захід для професійної ресторанної спільноти, організований Українською Ресторанною Асоціацію для членів Асоціації.



Сніданок для рестораторів відкрила тренд-вотчер Юлія Чеснокова (агентство Food & Success) з доповіддю на тему «Світові ресторанні тренди. Кейси та можливості». Вона вже 10 років працює у сфері освіти для рестораторів і шеф-кухарів. Вона виступає спікером і модератором сесій на міжнародних форумах і конгресах, організатором заходів, співвласниця трендхантінгового агентства Global Foodservice Trends.


Свій виступ Юлія розпочала з огляду найвпливовіших міст світу в ресторанній індустрії, що формують загальносвітові тренди: Лондон, Нью-Йорк, Токіо, Париж. Спікер зауважила, що тренди – це не тільки про ресторанний бізнес, а й про політику, культуру, соціум. Останнім часом до цих міст також приєдналися Сингапур, Сеул, Гонконг, Амстердам.


Цитата: Будь інноваційним або помри – девіз вашого R&D департаменту.


Ринкові мегатренди у період post-COVID 19


Діджиталізація. Прискорення й інвестування в цифрову трансформацію, усунення загроз безпеки і конфіденційності, автоматизація й оцифрованное виробництво.

Стійкість і життєздатність. Основний фокус на системі охорони здоров'я, створення регіональної мережі поставок, інвестиції в навчання і зміну професії, інклюзивне зростання.


Ощадливість і раціоналізм. Досягнення ефективності в передачі енергії, перехід до економіки замкнутого циклу, переосмислення харчового ланцюжка, інвестиції в стійку інфраструктуру.