2612 (1).jpg
3.png

Ялиновий десерт від Едуарда Канаряна: «Ялинові голки за смаком як шовковиця з відтінком хвої»

Едуард Канарян — незвичайний кухар, він створює тренди з того, чим живе сам. Його підходом до роботи захоплюються колеги, він має своїх шанувальників і не перестає розвиватись у напрямі популяризації локальних продуктів, розкриваючи їх смак, користь і особливість.



Ялиновий десерт від Едуарда Канаряна, шеф-кухаря ресторану ZWEIG

Це весняний десерт, хоча його можна приготувати незалежно від пори року. В ZWEIG я пропонував його гостям з травня по листопад. На десерт був хороший попит, за тиждень продавалося більш, ніж 100 порцій.

Збирати та заготовляти ялинові голки краще восени, як тільки вони починають проростати на пагонах. Коли вони молоді у них небагато ялинової насиченості. Ялинові голки за смаком як шовковиця з відтінком хвої.

В його рецептуру входить ялинова олія, я готую її на основі олії з виноградних кісточок, ялинових голок, шпинату. Шпинат додаю для кольору, він не має яскравого смаку, наприклад, як петрушка, тому добре сприяє створенню кольорової гами.


Ялинова олія універсальна за призначенням, її додають не лише до десертів, а й у салати, гарніри. Зберігається легко - можна заморозити, як і всі рослинні олії.

Що ще можна зробити з цих ялинових пагонів? Я їх засолював з лаймом, завакумував, зберігаючи у холодильнику. Потім відкривав, промивав від солі і додавав до салатів, гарнірів, десертів, випічки.

Коли пагони відростають, вони стають грубішими і їх варто краще обробляти, щоб зменшити хвойну насиченість . Для цього потрібно ялинові голки зняти з гілки та пробланшувати, тільки потім з ними щось робити. Якщо плануєте зберігати ялинові голки, їх потрібно просто заморозити. А ще з ялинових голок можна зварити смачне та корисне варення.<