top of page

$50 за співбесіду: як McDonalds зіткнувся із кризою кадрів

McDonalds у Флориді платить людям 50 долларів лише за те, щоб вони прийшли на співбесіду. Але це не допомагає залучити достатню кількість бажаючих там працювати.

Блейк Каспер, франчайзі, розповів Insider, що генеральний менеджер і керівник прийшли до ідеї винагороди за співбесіду після того, як він сказав їм «робити все, що вам потрібно», щоб найняти співробітників.


За словами Каспера, повторне відкриття підприємств в США, які активно наймають співробітників, поряд з підвищенням рівня допомоги по безробіттю, привели до скорочення числа претендентів.

Таких складнощів з наймом він не пам'ятає з кінця 90-х років 20-го століття.

У той же час, за словами Каспера, бізнес McDonald's процвітає завдяки успішному запуску сендвіча з куркою і наявності грошей у клієнтів завдяки державним програмам стимулювання економіки.


«Це просто ідеальний шторм, — каже Каспер, — Навколо багато людей з грошима, і вони ходять по магазинах і закладам».


Каспер сказав, що, на його подив, пропозиція людям по 50 доларів просто за те, щоб прийти на співбесіду, не переконало багатьох людей прийти. Він здобув більшого успіху з програмами оплати своїм співробітникам за кожного нового приведеного здобувача, запропонованими бонусами і можливістю подавати заявки через текстові повідомлення. Тільки минулого тижня його 60 ресторанів найняли 115 нових співробітників.

bottom of page