top of page

Каліфорнія виділила $7,6 млрд для заохочення малих підприємців

Сотні тисяч малих підприємтств Каліфорнії, від ресторанів до манікюрних салонів, звільняються від виплати ліцензійних зборів до 2023 року. Такий проект, на суму 7,6 млрд долларів підписав губернатор Гевін Ньюсом.



Багато з співробітників цієї галузі також зможуть не платити державні ліцензійні сбори.


Близько 59 000 ресторанів та барів звільняються від обов'язку платити щорічну плату за продовження ліцензії Департаменту контролю над алкогольними напоями, яка може сягати від 455 до 1235 долларів.


Також під звільнення від податків підпадають 53 000 салонів краси та перукарень, та частково — їх працівники.


Таке послаблення з'явилося, оскільки пандемія в Каліфорнії серйозно вдарила по ресторанах та салонам краси. Близько 30% опитаних Асоціацією ресторанів Каліфорнії у серпні заявили, що вони закриють свій ресторан назавжди або скоротять його чисельність, закривши деякі заклади.


У жовтні ресторани Каліфорнії подали позов до влади штату та місцевої влади, заявивши, що вони вимагають оплату, не дивлячись на те, що заклади не можуть відкритися.


Лідери штату заявили, що на їх думку, відмова від ліцензійних зборів та загальний пакет, що заохочує бізнес, який включає гранти на 2 мілліарди долларів для малого бізнесу, допоможуть їм відновитися через пандемію.

bottom of page