top of page

Ресторатори і війна: як Promaster та Смачна Варта наближають нашу перемогу

Ми проходимо випробування цінностями. Вони мають чи не вирішальне значення, адже здатні як об'єднувати людей і цілі нації, так і будувати нездоланні відстані між ними.


Співпраця Promaster та «Смачної Варти», ініціативи від Української ресторанної асоціації, доводить: коли збігаються цінності, світогляд і прагнення, стаються дива.


ПРО PROMASTER


Promaster уже понад 15 років забезпечує український ресторанний бізнес усім необхідним. Компанія є комплексним постачальником кухонного і барного інвентарю, столового приладдя, одноразового посуду, господарських товарів і мийних засобів.


За роки діяльності команда стала надійним партнером сотень закладів та організацій, серед яких Українська ресторанна асоціація. Створена у 2020, вона активно лобіювала інтереси галузі та працювала над розвитком талантів.


ДОПОМОГА У ЧАСИ ВТОРГНЕННЯ


Кажуть, дружба перевіряється часом.


З 24 лютого, коли, здавалося, опора розлітається на друзки, Promaster обрала робити все, щоб її підтримати. На початку повномасштабної війни компанія роздала усі запаси інвентарю і миючих засобів та стала головним постачальником одноразового посуду, без якого швидко і безпечно транспортувати їжу майже неможливо.


«До нас зверталися дуже багато людей. Спочатку наші партнери, а потім, завдяки сарафанному радіо, до нас почали звертатися безліч волонтерів. Заявок стало дуже багато. Ми допомагали усім і віддавали все, що було на складах, —коментують в Promaster. В один момент ми роздали всі товари цілий склад в об'ємі 4 величезних контейнерів. Віддали все під нуль. Одноразове пакування скрізь закінчилося».


У цьому Promaster стала незмінною підтримкою і для «Смачної Варти». Ініціативу на другий день вторгнення запустили Сергій Трахачов і Софія Коломицева, одні зі співзасновників Української ресторанної асоціації. Уже майже три місяці «Варта» безперервно годує Київ та область, щодня готуючи щонайменше 15 000 порцій обідів для всіх, хто потребує.


“Коли наші кухарі зайшли на кухні київських ресторанів вони відразу зрозуміли, що не вистачає дуже багато додаткового специфічного інвентарю без якого готувати просто неможливо. Promaster відразу роздав свої склади просто в шалених обсягах, для нас це було надзвичайно цінно і необхідно,” - коментує Софія Коломицева.


Команда Promaster надала «Смачній Варті» термоси, каструлі, посуд, у тому числі й одноразовий та весь необхідний інвентар для приготування страв. Без такої підтримки реалізувати масштабну допомогу військовим, медикам, літнім, дітям було б надто складно.


Керівник київського регіону Григоренко Павло зазначає: «Це було рішення нашого власника. Євгеній Хорош відразу сказав: зараз потрібно допомагати всім так ми наближаємо нашу перемогу». Команда Promaster також долучилася до закупівлі й логістики тепловізорів, дронів та іншої разюче необхідної амуніції.


ЧОМУ ЦЕ ВАЖЛИВО?


“Коли ми почали годувати людей, одного бажання було недостатньо. Наша діяльність потребувала рішучих дій, швидкості та впевненості, тому що наші захисники справді були голодні. Профінансувати таку кількість інвентарю та одноразового посуду було просто неможливо ні для кого, якщо б Promaster так швидко і безвідмовно нас не підтримали ми б точно не змогли так оперативно налагодити всі процеси - все було б по-іншому та довше,” - поділилась Софія Коломицева.


Історія дружби, перевіреної часом, не завершується. Promaster очікує на ще два контейнери з одноразовими пакованнями. Їх неодмінно отримають ті, хто потребує. Зі свого боку, «Смачна Варта» продовжує готувати і доставляти найсмачнішу турботу, загорнуту у найцупкіші тари.


Нині, коли так важливо давати одне одному опору, дії та рішення мають звучати в унісон. Наче ноти, які утворюють величні симфонії, історії взаємопідтримки стануть невіддільною передумовою спільної перемоги України.


Безмежно дякуємо компанії Promaster, яка є унікальним прикладом щирої та безкорисної допомоги.


Кожен на своєму фронті і разом до перемоги!


bottom of page