234 (2).jpg

VOVCOOK BOOK: Шеф-кухар Вова Ташаєв випускає кулінарну книгу-артбук

Український шеф-кухар ізраїльського походження Вова Ташаєв готує до публікації свою першу кулінарну книгу та авторський відеокурс за її мотивами. Сам шеф-кухар доклав максимум зусиль та обрав найцікавіших творців для візуального оформлення видання та втілення своїх ідей.

Вова Ташаєв — бренд-шеф і партнер ресторанної групи First Line Group. Двадцять років прожив в Ізраїлі, де працював з кращими шеф-кухарями. Переїхавши в Україну, завоював всі гастрономічні нагороди в країні: 3 українські «Пальмові гілки», 5 сковорідок премії «СІЛЬ», а також одну європейську «Пальмову гілку».


Коментуючи своє бажання написати книгу, Ташаєв каже, що хоче поділитися зі світом набутими знаннями і досвідом.


«Чому я прийшов до цього тільки зараз?

Просто раніше я не міг чітко сформулювати, навіщо світові потрібна ще одна кулінарна книга. Але тепер, коли я пройшов шлях становлення і як особистості, і як професіонала, я відчув, що мені все-таки є, що сказати цьому світу.

Адже маючи багатий досвід і солідний багаж знань, я просто не міг не написати цю книгу», - говорить він. Книга під назвою VOVCOOK BOOK буде доступна російською та українською мовами. Всередині книги — понад півсотні рецептів культових страв, які Вова особисто готував в ресторанах, в яких був шефом і в яких працював з 2009 до 2021 рр.


Зокрема, Ташаєв поділиться рецептами культової курочки масала з ресторану «Життя чудових людей», буррати в тісті з «Італійської Редакції», бан марракеша з «Улюбленого Дяді», доси і манго лассі з Eastman і багатьох інших страв. Рецепти будуть супроводжуватися фотографіями від кращих fashion і food фотографів. Також в книзі можна буде знайти проектні креслення існуючих ресторанів, ілюстрації і колажі і навіть комікс про вино.


«Уявіть собі кулінарну книгу на межі арт-альбому. З соковитими фотографіями і божевільними колажами. А тепер уявіть, що шеф улюблених українських ресторанів розкриває в цій книзі всі свої секрети. А в перервах розповідає історії з життя чудових людей. Ось це і є моя книга», — каже Ташаєв. На додачу Вова також записав авторський відеокурс за мотивами своєї книги: більше 15 годин відеорецептів з покроковим приготуванням кожної страви, а також особисті коментарі, поради та лайфхаки, рекомендації кращих постачальників обладнання, інвентарю та навіть деяких продуктів.


Зараз відкрито передзамовлення, до 1 вересня книгу і відеокурс можна придбати по супер-ціні. Замовити можна на сайті https://vovcook.com