top of page

Кулінарний дипломат: Шеф-кухар Юрій Ковриженко став Почесним послом смаку у світовій гастрономії

Міжнародна організація The Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy відзначила шеф-кухаря Юрія Ковриженка золотою медаллю та званням Почесного посла смаку.

Нагороду Кулінарного дипломата Юрій отримав із формулюванням:

"За прихильність до екологічно чистої гастрономії та натхненного бачення, як просувати українську кухню у найбільш ефективний спосіб".

Офіційна нагорода від The Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy вважається найвищою нагородою для шеф-кухарів та інших організацій, що пов'язані із гастрономією у світі.


Український шеф-кухар, теле- та радіо ведучий Юрій Ковриженко багато років займається популяризацією української національної кухні в світі, як шеф-кухар і як посол програми МЗС України Культурна дипломатія. Це не перша міжнародна нагорода Юрія Ковриженко. У 2017 році він став лауреатом Global Chef Awards 2017 в Сінгапурі — за внесок в розвиток гастрономії. Ще однією гучною відзнакою роботи Юрія стала увага міжнародних видань до молекулярного борщу за його власним рецептом. Фото страви були опубліковані на сторінках Червоного гіда Michelin і всесвітньо відомого кулінарного журналу CHEF.



bottom of page