top of page

Українська ресторанна асоціація приєднується до всеукраїнського флешмобу «Ми хочемо працювати!»

28 квітня 2021 закликаємо вас долучитися до акції від українського бізнесу.


22 квітня 2021 року представники потерпілих від локдауна сфер економіки створили оперативний штаб для захисту інтересів працюючих в умовах карантинних обмежень.

Ініціатори: Федерація роботодавців України, Українська ресторанна асоціація, СУП, Асоціація Укрлегпром, Асоціація ритейлерів України, Українська рада торгових центрів, Асоціації Меблевиків України.

До штабу вже приєдналися: торгово-виробничі підприємства, роздрібні мережі, фітнес-клуби та кінотеатри, представники сфери HoReCa та культурно-розважальної галузі. Серед учасників нового об'єднання компанії: «Агромат», «Текстиль-Контакт», мережа магазинів "Intertop", мережа спортивних клубів "SportLife", мережа кінотеатрів «Планета Кіно», група компаній «Венето», торгово-виробнича компанія «Ярослав», мережа «Льонокомбінат» та мережа магазинів "Goldi", театр «Чорний Квадрат», театр «Особистості» та інші.


Кабінет Міністрів України своєю постановою від 09.12.2020 р. №1236 централізовано та повністю обмежив діяльність цілих галузей. Замість того, щоб надати чіткі інструкції із дотримання санітарно-епідемічних норм, та успішно провести кампанію з вакцинації МОЗ – на паузу поставили бізнес. Через це ми всі зазнали фінансових втрат та були вимушені вдатися до масштабних скорочень працівників. Зокрема у ресторанній галузі станом на початок 2021 року скорочено більш 350 тисяч людей – а це ~1/3 всіх працівників сфери.


Український бізнес вимагає надати рівні умови роботи для всіх підприємців, компаній, підприємств – при жорсткому дотриманню санітарно-епідеміологічних норм – але без закриття на локдаун! Ми вимагаємо більше не відправляти нашу галузь у локдауни та не лишати нас права на працю! Ми закликаємо вас до участі у флешмобі «Ми хочемо працювати!»! Необхідно лише: 1. До 28 квітня на власних сторінках у соціальних мережах та сторінках ваших підприємств опублікувати анонс флешмобу та його слоган. Відкрито напишіть про проблему свого бізнесу та мету флешмобу. Наш варіант тексту: «Український бізнес вимагає надати рівні умови роботи для всіх підприємців, компаній, підприємств – при жорсткому дотриманню санітарно-епідеміологічних норм – але без закриття на локдаун! Ми вимагаємо більше не відправляти нашу галузь у локдауни та не лишати нас права на працю! Ми всі вже зазнали фінансових втрат та були вимушені вдатися до масштабних скорочень працівників. Зокрема у ресторанній галузі станом на початок 2021 скорочено більш 350 тисяч людей – а це ~1/3 всіх працівників сфери. #ми_хочемо_працювати»

2. З 28 квітня розмістіть на фасадах своїх ресторанів банери «Ми хочемо працювати!». Чим більше банерів – тим яскравіше можна привернути увагу до нашої загальної проблеми.

Підключайте до флешмобу колег, партнерів, всіх, кого стосується катастрофічна ситуація з українським бізнесом! Ми хочемо працювати – і обмеженнями нашої роботи не зупинити пандемію Covid-19! #ми_хочемо_працювати

bottom of page